به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور عصر امروز (چهارشنبه) در جلسهای در خصوص طرحهای کلان اقتصادی که با حضور وزیر کشور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رییس کل بانک مرکزی، معاون علمی و فناوری رییس جمهور و جمعی دیگر از مسئولان برگزار شد، با تاکید بر اینکه باید برای اجرای این طرحها بستهای زمانبندی شده در راستای سرمایه گذاری و چگونگی واگذاری این پروژهها به مردم ایجاد شود، گفت: در کنار اجرا و اتمام این طرحها، سودآوری و زود بازده بودن و همچنین چگونگی راه اندازی و طراحی صنایع پایین دستی هم باید لحاظ شود.
معاون اول رئیس جمهور گفت: در برنامه ریزی برای این طرحها به گونهای عمل شود که مردم و بخش خصوصی در سود حاصل از ارزش افزوده محصولات این پروژهها بهرمند شوند و همچنین به مردم اطمینان و تضمینهای لازم داده شود که سرمایه گذاری آنان در این طرحها با حاشیه سود مناسب به آنها داده خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت کشور به گونهای است که سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری در یک طرح میتواند در ظرف تنها چند ماه بازگشت سرمایه داشته باشد و به سرعت نیز به سودآوری برسد که این امر میتواند یک منبع بزرگ سرمایه گذاری و سوددهی برای مردم باشد.
در این جلسه در خصوص ۵ طرح اولویت دار در حوزه نفت و پالایشگاهی شامل طرح توسعه میادین گازی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران و استانهای خراسان رضوی، کرمانشاه، هرمزگان، بوشهر و فارس، احداث پترو پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکهای شهید سلیمانی، میدان نفتی آزادگان، میدان نفتی یادآوران و طرح تولید زودهنگام میدان نفتی چنکوله با سرمایه گذاری ۲۵ میلیارد دلاری و اشتغالزایی بالای صد هزار نفر بحث، بررسی و تصمیم گیری شد.
در ادامه نیز تشکیل کمیتهای برای تامین مالی و ارزی از طریق بازار سرمایه، حضور شرکتهای دانش بنیان، هدایت نقدینگی به سمت اتمام پروژههای زودبازده و سودآور تاکید شد.
لازم به ذکر است ۴۷ طرح کلان پیشنهادی اقتصادی دولت سیزدهم در دستگاههای اجرایی هدف شامل ۹ طرح در حوزههای نفت، گاز و پالایشگاهی، ۱۴ طرح در حوزه صنعت، ۱۶ طرح در حوزه معدن و صنایع معدنی و ۸ طرح در حوزه برق با هدف جذب سرمایه گذاری داخلی و سودآوری برای مردم، بخش خصوصی و سرمایه گذاران در دولت اجرا و نهایی خواهد شد.
نظر شما